Pretekli praznični četrtek, na dan samostojnosti in enotnosti, se je v športni dvorani OŠ Blanca odvijal 19. božično-novoletni koncert KD Godba Blanški vinogradniki pod vodstvom dirigenta Martina Marka z zanimivimi glasbenimi gosti.

»Decembrsko praznično vzdušje si težko predstavljamo brez dobre glasbe. Brez nje bi bil čas božičnega veselja ter nestrpnega pričakovanja vsega novega in dobrega v prihajajočem letu letu 2020 manj pravljičen in vznemirljiv,« sta dejala v svojem uvodnem pozdravu vseh navzočih na prireditvi moderatorja koncerta Saša Martinčič in Domen Mirt.

V prijetno ter s humorjem prežeto glasbeno popotovanje so občinstvo v uvodu popeljali članice in člani blanške godbe, v kateri so se kot solisti predstavili Leon Drstvenšek na klarinetu ter nato še v duetu Klara Drstvenšek na pikolu in Martin Marko na tubi. Pri skladbi Flugelhorn polka je dirigentsko palico v roki držala študentka 4. letnika akademije za glasbo v avstrijskem Gradcu, sicer pa domačinka Patricija Županc.

Novi predsednik blanških godbenic in godbenikov Jože Županc in starosta slovenske zabavne glasbe Oto Pestner.

V nadaljevanju glasbenega večera so navdušili še starosta slovenske zabavne glasbe in človek z izjemnim glasom Oto Pestner; skupina Dobri prijatelji iz okolice Brežic, družinski ansambel Županc s Pokleka nad Blanco, v katerem poleg očeta prepevajo ter igrajo na inštrumente še štirje otroci; z Dvora pri Žužemberku so prišli člani NZA Boršt; predstavila se je tudi ženska zasedba s prekrasnim imenom Slovenke.

S humorjem ter živahnim plesom so večer obarvali jezikava humoristka Pišečka Mica in gledališka skupina s Senovega iz odlomkom iz njihove letošnje gledališke uspešnice Ljubezenske in šaljive slike al fresco.

V zaključku večera so zbrane nagovorili ter zaželeli prijetne praznične dni – novi predsednik KD Godba Blanški vinogradniki Jože Županc, ravnatelj OŠ Blanca mag. Vincenc Frece in predsednik KS Blanca Marjan Ločičnik. Za pogostitev po koncertu so poskrbele članice Aktiva žena Blanca in domači vinogradniki.

Vir: Posavski obzornik

Foto: Milan Kozole

(Skupno 972 obiskov, današnjih obiskov 1)